ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ

Επιδείξεις Έργων από τα Νηπιαγωγεία

Περιγραφή τoυ Εκθεσιακού Μέρους Νηπιαγωγείων

Το εκθεσιακό μέρος του Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής περιλαμβάνει την έκθεση ρομποτικών κατασκευών οποιουδήποτε είδους, με ελεύθερη θεματολογία, που έχουν κατασκευαστεί αυτοσχέδια από μαθητικές ομάδες. Η κάθε μαθητική ομάδα που συμμετέχει στην έκθεση μπορεί να αποτελείται από 1 έως 10 άτομα. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των χρησιμοποιούμενων microcontrollers, αλλά όλη η κατασκευή θα πρέπει να μπορεί να στηθεί σε εκθεσιακό πάγκο διαστάσεων 1,20x60 εκ. Σε κάθε ομάδα θα παρασχεθεί ένας εκθεσιακός πάγκος, πολύπριζο και καρέκλες. Όλες τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης, οι ομάδες θα πρέπει να έχουν κάποιο μέλος τους παρόν στην κατασκευή τους, ώστε να την επιδεικνύει στο κοινό και να την επιτηρεί για την ασφάλειά της.

Η κάθε έκθεση είναι απαραίτητο να συνοδεύεται και από poster που θα παρέχει πληροφορίες στο κοινό σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ρομποτικής κατασκευής. Κατά την αξιολόγηση της εργασίας η επιστημονική επιτροπή εστιάζει στην χαρά της συμμετοχής, στην συνεργασία και στην δημιουργικότητα των παιδιών. Όλοι οι συμμετέχοντες στο εκθεσιακό μέρος θα λάβουν έπαινο για τη συμμετοχή τους και αναμνηστικό για το σχολείο τους, αφού σκοπός είναι η παροχή ευκαιριών και βήματος στους μαθητές  να αναδείξουν τα ενδιαφέροντα και τις επιδόσεις τους στις νέες τεχνολογίες. 


Σημείωση: Και στη φετινή διοργάνωση θα δοθεί την Κυριακή η δυνατότητα σε ομάδες νηπίων να εκθέσουν τα ρομποτικά παιχνίδια & κατασκευές τους  που έχουν δημιουργηθεί σε νηπιαγωγεία.

Τέλος, θα δοθεί η δυνατότητα διαδικτυακής παρουσίασης σε περιορισμένο αριθμό ρομποτικών έργων, σχολικών μονάδων  που αδυνατούν να προσέλθουν στους χώρους της διοργάνωσης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024 (Νηπιαγωγεία)

 9:00-09.30   Προσέλευση ομάδας Νηπιαγωγείων στη γραμματεία - πλάγια είσοδο του  Δημαρχείου παρουσία  γονέων και κηδεμόνων.

 9:30 – 12:00   1ος Όροφος - Αίθουσα Εκθέσεων: Τακτοποίηση στο χώρο Εκθεσιακό Μέρος, ξενάγηση κοινού στα ρομποτικά έργα.

 10:00-11:30      Κεντρική Σκηνή - Θεατράκι:  Παρουσίαση  Καλών Πρακτικών - χρήση STEM  από νηπιαγωγούς στην προσχολική εκπαίδευση.

 10:30 -11.30    Ισόγειο:  Παράλληλες δράσεις για τα νήπια – παράσταση κτλ.

12:30     1ος Όροφος - Αίθουσα Εκθέσεων: Χαιρετισμός διοργανωτών. Βράβευση όλων των ομάδων  ρομποτικής Νηπιαγωγείων.

 

nipia
nipiaekthesi
nipiaekthesi3